Salata de sfeclă roșie se servește fie separat, fie ca garnitură la diverse mâncăruri, de exemplu, cu pilaf de orez.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 kg sfeclă roșie
- 2 linguri de ulei
- 3 linguri de suc de la o lămâie
- 4-5 litri de apă
- opțional: hrean ras
- sare
- piper
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Pentru preparare sunt de preferat sfeclele de dimensiuni mici și de culoare cât mai închisă (roșu maroniu). Se spală bine și se curăță de impurități, dar nu se taie la capete.
- Apoi se pun la fiert în 4-5 litri de apă, pentru că sfecla fierbe mai greu (timp de aproximativ 45-60 de minute). După fierbere, sfecla se scurge de apă și se lasă să se răcească.
- Se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea mare, așezându-se într-un castro. Se amestecă cu sarea și cu sucul de lămâie.
- Cine dorește poate adăuga și o linguriță de hrean ras sau poate servi salata cu muștar. De asemenea, se poate adăuga puțin piper.
[/directions]
Rețetă publicată de doamna Aurelia Rusu în cartea “Gătim împreună în Casa Baronului”.