[ingredients title=”Ingrediente”]
- 2 pui
- 200 g smântână
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 țelină mică
- 1 ceapă
- 2 rădăcini de hrean
- sare
- piper
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se pun la fiert puii, în 2 litri de apă rece. Se adună spuma, din când în când, se adaugă zarzavaturile și se continuă fierberea. Între timp, se potrivește cu sare și piper. După vreo 50-60 de minute, carnea și legumele sunt fierte.
- Hreanul se dă pe răzătoare și se amestecă cu smântâna și cu puțină sare.
- Puii se taie în bucăți, se așează pe un platou și se garnisesc, de jur împrejur, cu felii de morcov și de țelină.
- Amestecul de hrean și smântână se servește separat, în sosieră.
[/directions]
Rețeta îi aparține doamnei profesoare Aurelia Rusu, din Mediaș, care a publicat-o în cartea “Gătim împreună în Casa Baronului”.