[ingredients title=”Ingrediente pentru blat”]
- 300 g făină
- 10 g drojdie
- 200 g unt
- 2 gălbenușuri de ou
- 4 linguri de lapte
- zahăr (puțin)
[/ingredients]
[ingredients title=”Ingrediente pentru umplutură”]
- 300 g carne tocată (amestec de vită și porc)
- 1 ou întreg
- 2 gălbenușuri de ou
- 4 linguri de smântână
- 2 cepe
- 1 cățel de usturoi
- 1 lingură de ulei
- 1 ardei roșu
- pătrunjel verde
- sare
- piper
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se face un aluat care se lasă la dospit.
- Pentru umplutură, se amestecă ceapa, usturoiul, se călesc în ulei, se adaugă carnea tocată, amestecată cu oul și smântâna, cu ardeiul, cu pătrunjelul verde tocat, cu sare și piper.
- Plăcinta se umple cu ingredientele pentru umplutură și se lasă la copt, la foc potrivit.
- Se poate servi atât caldă, cât și rece.
[/directions]
Pentru mai multe rețete săsești, vă recomandăm cartea “Gătim împreună în Casa Baronului”, semnată de medieșeanca Aurelia Rusu, fondatoarea colecției „Muzeul culturii săsești” din Bazna.