[ingredients title=”Ingrediente”]
- 250 g paste scurte
- 250 g piept de pui
- 250 g ciuperci
- 50 ml vin alb
- 1 ceapă
- 1 roșie
- 1 cană supă de pui
- 1 linguriță de făină
- 2 linguri de ulei
- 4-5 căței de usturoi
- cașcaval ras (opțional)
- sare
- piper
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Pastele se fierb în apă sărată și se scurt. Între timp, se taie ceapa mărunt, pieptul de pui se taie cubulețe și ciupercile felii.
- Usturoiul se zdrobește și se toacă mărunt roșia. Ceapa se călește în puțin ulei, la fel și usturoiul și carnea. Se adaugă ciupercile, vinul alb, roșia și se continuă să se lase la cuptor până sunt bine înăbușite toate, până se „pătrund bine”. Se sărează și se condimentează după gust.
- Separat, se fierbe supa, în care dizolvăm o linguriță de făină, până se îngroașă compoziția. Se toarnă acest sos alb peste carne și se lasă să mai dea în câteva clocote.
- Pastele se pun în farfurie, punându-se peste ele sosul, iar deasupra se poate presăra cașcaval ras.
[/directions]
Rețetă publicată de doamna Aurelia Rusu în cartea “Gătim împreună în Casa Baronului”.