Ciorbă de ardei umpluți

Ciorbă de ardei umpluți

Ciorba de ardei umpluți este gustoasă și sățioasă. Ea se poate pregăti cu carne tocată de porc, vită sau oaie.

Uneori, pentru a face economie, gospodinele obișnuiau să scoată ardeii umpluți din ciorbă și să îi servească separat, ca felul al doilea, alături de sos de roșii.

Ciorbă de ardei umpluți

[ingredients title=”Ingrediene”]

  • 500 g carne tocată
  • 10 ardei grași
  • 5 linguri de orez
  • 2 cepe medii
  • 1 ou
  • 3 morcovi
  • 2 rădăcini pătrunjel
  • 100 ml bulion
  • 3 linguri untură de porc
  • 1 lingură făină
  • 1 cană de smântână grasă
  • frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 3 l de apă

[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Se pregătesc ardeii: se spală, se scot codițele, cotoarele și semințele, cu atenție, să nu crape ardeii.
  2. O ceapă tăiată mărunt se călește în puțin ulei.
  3. Peste carnea tocată se pun orezul spălat, ceapa călită, oul și frunze de pătrunjel tocate mărunt; se sărează, se piperează și se amestecă bine. Apoi, cu această compoziție se umplu ardeii.
  4. Zarzavatul se pune la fiert într-o oală, iar când acesta este aproape fiert se pun și ardeii umpluți.
  5. Când ardeii încep să se lase la fund, înseamnă că mâncarea e aproape gata.
  6. Într-o cratiță, se pun 3 linguri de untură la încins, ceapa mărunțită, o lingură de făină și se lasă puțin la prăjit, la foc mic, cu grijă, să nu se ardă. Se stinge cu 2-3 polonice de zeamă, apoi se toarnă și bulionul peste sos.
  7. Rântașul se adaugă în oală peste ciorbă și se mai lasă totul să dea câteva clocote.
  8. Dăm oala la o parte pentru a adăuga smântâna, lungită, treptat, cu zeamă fierbinte, pentru a nu se brânzi.
  9. Amestecăm și presărăm deasupra pătrunjel verde tocat.

[/directions]


Rețetă publicată de CJCPCT Cindrelul – Junii Sibiu în lucrarea “Popasuri culinare în ținutul Sibiului”

Răspunde