Căsuța Dulce. De la ea nu te-ai mai duce!

Căsuța Dulce. De la ea nu te-ai mai duce!

Cele mai gustoase amintiri ale copilăriei revin la viață cu ajutorul caietelor de rețete de la Căsuța Dulce.

„Zânele” care pregătesc dulciuri pentru copii de la 1 la 99 de ani, cu multă pasiune și responsabilitate, se numesc Marci Verniceanu și Dița Răulea.

Cele două sibience au început afacerea în urmă cu trei ani și sunt apreciate în special pentru torturile originale, mai ales după ce au reușit să convingă și Sfinxul să zâmbească!

„În acești trei ani, am pregătit sute de torturi. La început, primeam câte două-trei comenzi pentru un weekend, acum sunt și săptămâni în care facem zeci de torturi. Fiecare e o provocare! Dar încă nu s-a întâmplat să nu putem face ceva. Cea mai dificilă comandă cred că a fost un tort pentru un majorat, de vreo 5 kilograme, în formă de piramidă, iar la final clienta a zis că Sfinxul nu zâmbește destul și a trebuit să-l refacem… e cel mai greu să faci Sfinxul să zâmbească! Copiii vor, de obicei, torturi cu personaje din povești, desene animate sau jocuri, prințese, mașini ori animăluțe, am avut și torturi în formă de vioară, tablă de șah, tanc sau ring de box, am reprodus la un moment dat cetatea Făgăraș, apoi un palat din Bratislava, un alt tort foarte drăguț a fost cu o pisică într-un pantof… multe le am la suflet!”, ne-a mărturisit Marci.

Mărturiile și fotografiile trimise de clienții mulțumiți sunt cartea de vizită a micului laborator de cofetărie aflat pe strada Konrad Haas nr. 1.

Căsuța Dulce poate asigura succesul oricărei petreceri de firmă, dar și al evenimentelor de familie, de la aniversări la botezuri sau nunți. Toate bunătățile sunt pregătite „ca la mama acasă”, fără „prafuri magice” de la vreo fabrică.

Dița Răulea: „Prăjiturile de casă asortate sunt produsele cele mai apreciate în acest moment, iar în perioada sărbătorilor s-a vândut foarte bine Carrot Cake, al cărui gust este asemănător cu turta dulce. Foarte căutate, în orice sezon, sunt și torturile personalizate.”

„Facem lucruri de calitate și de aceea ne-am câștigat clienții noștri. Am început de acasă, cu două torturi pe săptămână, oamenii erau mulțumiți, apoi am primit tot mai multe comenzi, până când am ajuns să nu mai facem față. Echipa noastră are acum cinci persoane. Folosim în continuare tehnica de acasă: unt, nucă, mascarpone… fără produse industriale, potențiatori sau prafuri. Singurul praf de aici este făina! Încercăm să folosim cât mai multe ingrediente locale, de la furnizori din zona Sibiului. Avem produse pe care le pot consuma și copiii, pentru că știm ce punem în ele. De aici mănâncă și copiii noștri. Avem foarte multe gusturi și combinații, pentru toată lumea. Încă lucrăm după caietele din familie și pregătim rețete ca la mama acasă, precum ișlere, fursecuri sau cornulețe cu nucă, dar și produse noi, cum ar fi tortul cu morcovi, tortul Red Velvet sau prăjiturile de post. Mereu căutăm inspirație și rețete noi. Am făcut foarte multe experiențe și am ales produsele cele mai bune”, explică Dița.

Ce își doresc pe mai departe Marci și Dița? „Visul nostru este să avem o cofetărie frumoasă, un spațiu elegant, în care să te relaxezi, locul perfect pentru o ieșire în oraș cu familia, dar și pentru a negocia un contract. Așa ceva încă nu există în Sibiu!”.

Răspunde