Șezătoarea de la Rășinari va continua și în 2020

Șezătoarea de la Rășinari va continua și în 2020

Proiectul „Poftiți la șezătoare!” al Clubului GreenIMPACT „Cocoșul de munte” din Rășinari a fost premiat la Gala Tineretului Sibian 2019.

Evenimentul a obținut din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Sibiu trofeul pentru cel mai bun proiect care pune în evidență cultura gastronomică, tradiții și obiceiuri.

„Tinerii din Clubul GreenIMPACT «Cocoșul de munte» sunt mândri de proiectul lor, care, datorită succesului pe care l-a avut în acest an, va avea și ediția a II-a! Datorită succesului său și aprecierilor aduse de către Primăria comunei Rășinari și invitații prezenți, în luna ianuarie a anului 2020 va fi organizată cea de-a doua ediție, cu surprize extrem de plăcute”, a anunțat profesoara Ileana Carmen Dămean, liderul clubului de tineret inițiat de Școala Gimnazială „Sava Popovici Barcianu” din Rășinari.

Șezătoarea s-a desfășurat la Muzeul Etnografic Rășinari, la sfârșitul lunii ianuarie, și a inclus demonstrații de țesut la război, sculptură în lemn, pictură pe sticlă, dans tradițional, confecționare de suveniruri, dar și o degustare de produse locale.

Răspunde