Pateul de ficat se prepara la tăierea porcului. Se servea întins pe pâine, alături de ceapă.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 2 kg ficat de porc
- 1 kg slănină proaspătă sau gușă
- prapor
- 3 cepe mari
- 1 lingură untură
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță piper
- 1 vârf de cuțit cuișoare
- 1 vârf de cuțit nucșoară măcinată
- intestine curățate
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Ficatul și gușa se fierb.
- Ceapa se taie felii și se înmoaie în tigaie, cu untura.
- Se macină foarte fin ficatul, gușa și ceapa, apoi se adaugă condimentele și un pahar de apă din fiertură.
- Compoziția se pune în intestine lungi de 70-80 centimetri, se leagă la capete, apoi se pun în apă, să dea în clocot.
- Când se scot din apă, se înțeapă în mai multe locuri cu acul, pentru a se scurge grăsimea în exces, și se atârnă pe bâtă, la loc răcoros.
[/directions]