[ingredients title=”Ingrediente”]
- 500 g fasole boabe
- 200 g slănină albă de pe burtă
- 100 ml oțet
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 țelină mică
- 2 cepe roșii
- tarhon din oțet
- cimbru
- sare
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Cu o seară înainte de a pregăti ciorba, se pune fasolea în multă apă, ca să se umfle și să se înmoaie.
- A doua zi, se scurge apa în care a stat fasolea și se pune la fiert în apă rece. După ce dă în fiert, se ia spuma, se acoperă vasul și se lasă la fiert încă o oră, la foc mic.
- Se taie ceapa mărunt, la fel și zarzavaturile, iar morcovul se dă prin răzătoare.
- După ce fasolea a fiert, se pun legumele, cimbrul, tarhonul și oțetul.
- Slănina se taie în cubulețe și se adaugă în oală. Se lasă să fiarbă până ce fasolea se înmoaie.
- Se servește fierbinte, cu ceapă roșie.
[/directions]