Sosit din Canada, „Regele grătarelor” gătește pentru sibieni în Piața Mică

Sosit din Canada, „Regele grătarelor” gătește pentru sibieni în Piața Mică

Bucătarul canadian Robert Rainford, supranumit „Regele grătarelor”, va susține un adevărat spectacol culinar la Sibiu, cu ocazia evenimentului „Gusturile iernii”. Alături de el se vor afla cei mai apreciați bucătari din județul Sibiu, cu ingrediente locale și rețete tradiționale.

Evenimentul „Gusturile iernii” se va desfășura în Piața Mică, în perioada 22-24 noiembrie, în cadrul programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Invitatul special este chef Robert Rainford, care va realiza două momente importante. Sâmbătă, 23 noiembrie, vedeta va oferi publicului un Live Cooking Show unde va pregăti preparate din carne de porc în afumătoare, pe care le va asocia cu diverse sosuri și vinuri. De asemenea, maestrul va explica și metoda sa unică de condimentare a cărnii. Duminică, 24 noiembrie, chef Rainford va realiza un Master Class cu carne de vită. Alături de el vor lucra și bucătari români, somelieri și fermieri.

În fiecare din cele trei zile, pe scenă vor avea loc demonstrații culinare realizate de bucătari sibieni, care vor utiliza materii prime locale:

  • chef Dan Lihăt (Orlat) – carne de oaie, pasăre, pește;
  • chef Vasile Bădilă (Șelimbăr) – carne de oaie, legume;
  • chef Marius Muntean (Sibiu) – carne de vită, brânzeturi, legume;
  • maestru cofetar Emilian Vârlescu (Sibiu) – brânzeturi, dulcețuri;
  • chef Marius Greab (Mediaș) – pește, fructe de pădure.

De asemenea, publicul va putea asista și la diverse demonstrații de bucătărie tradițională: pregătirea murăturilor, procesarea mezelurilor de casă, procesarea legumelor, pregătirea fructelor pentru iarnă, gătirea dulciurilor pentru sărbători, tehnici de gătire direct în jar, tehnici de gătire în cuptorul de lemne, pregătirea bucăților de carne pentru afumat, utilizarea brânzeturilor maturate sau pregătirea mesei de Crăciun.

În completarea sesiunilor de degustări, va fi organizată și o zonă unde vor fi pregătite diverse preparate din preajma sărbătorilor de Ignat și Crăciun: cârnați prăjiți, piept de porc fiert în zeamă de varză, pomana porcului, tochitură de organe, ciorbă de afumătură și multe altele.

„Gusturile iernii” este un eveniment organizat de Asociația Culturală Euro Est Alternativ și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2019.

„Regele grătarelor” se află deja de câteva zile la Sibiu, unde a participat și la Congresul Mondial al Tradițiilor Culinare.


foto: Facebook / Rob Rainford

Răspunde