„Regele grătarelor” a pus Sibiul pe jar!

„Regele grătarelor” a pus Sibiul pe jar!

Celebrul bucătar canadian Robert Rainford, cunoscut pentru emisiunea „Licence to Grill”, a pregătit pentru sibieni un grătar legendar, în Piața Mică, la evenimentul „Gusturile iernii”.

Sute de sibieni au gustat, aseară, grătarul de vită pregătit la mare artă de chef Robert Rainford.

Materia primă a fost carnea Premium Angus din Valea Hârtibaciului, condimentată după metoda originală a renumitului canadian, însoțită de cartofi copți, un sos cu unt, ardei iute și usturoi, dar și de pâinea noastră cea de toate zilele.

„Este un rib eye, cum spun americanii, noi îl numim antricot de vită cu os. Această bucată de carne este excepțională și este un produs local, autentic sibian, oferită de Karpaten Meat, o fermă care are sediul în Marpod. Asistăm la o reprezentație mondială, la Sibiu, în Piața Mică, la evenimentul «Gusturile iernii», în care regele grătarelor de pe continentul nord-american realizează un live cooking show. Îl avem alături de noi pe Rob Rainford, care este un mega-specialist mondial la nivel de pregătire a cărnii de vită”, a spus organizatorul evenimentului, chef Radu Zărnescu, la rândul său medaliat internațional pentru preparatele sale din carne de vită.

Împreună cu Robert Rainford, au potolit pofta de grătar a sibienilor Petra Rebenstorf, KCBS Master Judge, chef Marius Rafa, proprietarul Pardon Cafe & Restaurant, și echipa Masters of Flames condusă de Radu Zărnescu.

„Am mai fost în România, începe să devină a doua casă pentru mine, dar am venit pentru prima oară la Sibiu și îmi place aici. Aveți de toate, de la cluburi bune la mâncare bună!”, ne-a mărturisit Rob Rainford.

„Gusturile iernii” este un eveniment organizat de Asociația Culturală Euro Est Alternativ în cadrul programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană.

Pentru Radu Zărnescu și echipa sa, următoarea provocare va fi de Ziua Națională, la Alba Iulia, unde vor pregăti peste 10.000 de porții de fasole cu ciolan, în cadrul evenimentului „Marea Unire a bucătarilor”.

Răspunde