Ingrediente
- 1,25 kg carne
- 6 cartofi mijlocii
- 4 l de apă
- 1/4 varză
- zarzavat de supă
- sare
Mod de preparare
- Carnea cea mai gustoasă și potrivită pentru pregătirea rasolului de vită este mugurul de piept, fluierul și carnea de la coadă.
- Se pune carnea la fiert într-o oală cu apă clocotită și se ia spuma de câte ori este nevoie.
- Se adaugă zarzavatul și se lasă să fiarbă timp de 3 ore, la foc potrivit.
- Atunci când carnea este aproape fiartă, se adaugă în supă cartofii curățați și tăiați în două, împreună cu 2-3 bucăți de varză care a fost mai înainte fiartă pe jumătate în apă. Cartofii nu trebuie lăsați să fiarbă prea mult, ca să nu se sfărâme.
- Se pune rasolul pe farfurie, se pun de jur împrejur cartofii, varza și morcovii din supă, tăiați felii.
- Se servește cu sos de hrean și murături sau salată de sfeclă roșie.
Pentru sosul de hrean, este nevoie de un gălbenuș, care se freacă cu o lingură de smântână. Se adaugă o lingură de hrean ras, sare și oțet, după gust. Se ține la foc mic.