Rasol din carne de vită – rețeta tradițională

Rasol din carne de vită – rețeta tradițională

Ingrediente

  • 1,25 kg carne
  • 6 cartofi mijlocii
  • 4 l de apă
  • 1/4 varză
  • zarzavat de supă
  • sare

Mod de preparare

  1. Carnea cea mai gustoasă și potrivită pentru pregătirea rasolului de vită este mugurul de piept, fluierul și carnea de la coadă.
  2. Se pune carnea la fiert într-o oală cu apă clocotită și se ia spuma de câte ori este nevoie.
  3. Se adaugă zarzavatul și se lasă să fiarbă timp de 3 ore, la foc potrivit.
  4. Atunci când carnea este aproape fiartă, se adaugă în supă cartofii curățați și tăiați în două, împreună cu 2-3 bucăți de varză care a fost mai înainte fiartă pe jumătate în apă. Cartofii nu trebuie lăsați să fiarbă prea mult, ca să nu se sfărâme.
  5. Se pune rasolul pe farfurie, se pun de jur împrejur cartofii, varza și morcovii din supă, tăiați felii.
  6. Se servește cu sos de hrean și murături sau salată de sfeclă roșie.

Pentru sosul de hrean, este nevoie de un gălbenuș, care se freacă cu o lingură de smântână. Se adaugă o lingură de hrean ras, sare și oțet, după gust. Se ține la foc mic.


Rețetă publicată de Aurelia Rusu în cartea “Gătim împreună în Casa Baronului”

Răspunde