Dacă ești gurmand, dar ții postul Crăciunului, îți oferim o rețetă de supă de pește la ceaun, culeasă de cercetătorii Muzeului ASTRA din Sibiu de la lipovenii din Delta Dunării.
Astăzi, 21 noiembrie, de sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică, în calendarul ortodox este rânduită dezlegare la pește. Rețeta tradițională pusă la dispoziție de Muzeul ASTRA provine din satul Mila 23 și este ușor de pregătit, iar dacă aveți ingrediente de calitate, gustul special este garantat.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 15-20 kg de peşte
- 15 litri de apă
- 1 kg de roşii
- 2 kg ceapă
- 2 kg cartofi
- 1 kg ardei alb
- 500 grame ardei roşu
- pătrunjel (sau leuştean sau ţelină după gust)
- sare
- oţet
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se pune ceapa cu ardeii la fiert o jumătate de oră, după care se adaugă cartofii tăiaţi rondele.
- După ce fierb cartofii, se pune peştele eviscerat şi porţionat, roşiile tăiate, oţet şi sare.
- Se lasă la fiert cu foc puternic, iar după ce dă în clocot se mai lasă încă 15 minute pe foc în ceaun, ca să prindă carnea gustul ingredientelor.
[/directions]