Cornulețe cu carne

Cornulețe cu carne

[ingredients title=”Ingrediente pentru aluat”]

  • 500 g făină
  • 200 g margarină
  • 150 g smântână
  • 50 ml lapte
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 lingură drojdie proaspătă
  • 1 lingură zahăr

[/ingredients]
[ingredients title=”Ingrediente pentru umplutură”]

  • 250 g carne de vită și 250 g carne de porc, tocate
  • 2 cepe tăiate fin
  • 2 linguri ulei
  • 2 ouă
  • 1 legătură de pătrunjel tocat
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Făina se amestecă cu drojdia pusă în puțin lapte. Se adaugă margarina, smântâna, sarea, zahărul și laptele. Se frământă bine și se lasă la dospit timp de o oră.
  2. Carnea se amestecă cu ceapa călită. Se adaugă ouăle, sarea, piperul, pătrunjelul.
  3. Aluatul se întinde în foi de o jumătate de cm. Cu ajutorul unui castron mare se taie cercuri, care la rândul lor se taie în 8 bucăți.
  4. Se adaugă umplutura în fiecare triunghi și se rulează spre vârf. Se așează într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.
  5. Cornulețele se ung cu ou amestecat cu puțină apă și se coc timp de 30-45 minute.

[/directions]


Rețetă publicată de Aurelia Rusu în cartea “Gătim împreună în Casa Baronului”

Răspunde