[ingredients title=”Ingrediente”]
- 500 g șunculiță
- 200 g smântână
- 100 g cașcaval ras
- 1/2 kg conopidă
- 2 căței de usturoi
- 2 cepe
- 2 ouă
- sare
- piper
- unt
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se curăță conopida, se spală bine, se desface în buchețele și apoi se fierbe, timp de 10 minute, în apă și sare.
- Se curăță ceapa și usturoiul, se toacă mărunt și se călesc până capătă aspect sticlos.
- Se rumenește în aceeași tigaie și șunculița tăiată în felii subțiri. Se toarnă totul peste conopidă.
- Se presară sare și piper după gust.
- Într-un castron, se amestecă smântâna cu ouăle, cașcavalul ras și se toarnă peste legume.
- Se pune la cuptor timp de 20 de minute, până se gratinează.
[/directions]