Ciorbă de fasole cu afumătură

Ciorbă de fasole cu afumătură

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Fasolea se spală şi se lasă în apa rece de cu o seară înainte.
  2. Afumătura se spală bine. Se poate lăsa uşor la fiert, separat, pentru a ieşi fumul din ea, timp în care se schimbă apele.
  3. Într-o oală se pune la fiert fasolea. În timp ce fierb carnea şi fasolea, se curăţă şi se toacă mărunt toate celelalte legume şi zarzavaturi.
  4. Într-o crăticioară sau tigaie se călesc toate legumele tocate, începând cu morcovii, ceapa, apoi ţelina, păstârnacul, ardeii, ciupercile şi roşiile. Toate acestea se amestecă cu verdeaţă tocată.
  5. După ce a fiert fasolea, se pun peste ea legumele călite şi se lasă să fiarbă la foc mic.
  6. Între timp se adaugă şi carnea care a fiert separat şi se dă gust la final. Se poate pune tarhon murat sau oţet.
  7. În zilele de post, nu se pune carne, iar uneori se puneau prune uscate, însă doar la final.

[/directions]

Răspunde