[ingredients title=”Ingrediente”]
- 2-3 linguri de făină
- 1 ficat de vită
- 1 os de vită
- 1 ou
- 1 ceapă
- 1 morcov
- smântână
- pătrunjel, țelină, păstârnac (rădăcini)
- mărar sau tarhon verde
- zeamă de lămâie
- sare
- piper
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se pregătește o supă dintr-un os de vită, albitură (pătrunjel, țelină, păstârnac) și un morcov. Se lasă să fiarbă timp de 40-50 de minute (se ia spuma de pe supă, ori de câte ori este nevoie), după care se strecoară cu grijă.
- Ficatul de vită se trece prin blender, după care se amestecă cu un ou crud, sare, piper și 2-3 linguri de făină, ca să se lege pasta de ficat.
- După ce a fost strecurată, supa se pune din nou la fiert, împreună cu o ceapă întreagă, crestată în patru.
- Atunci când totul începe să dea în clocot, se pun, cu lingura, găluște (bucățele) mici de ficat. Se fierbe la foc mic, ca să nu se sfărâme găluștele.
- Se acrește cu zeamă de lămâie și se „drege” cu smântână.
- Deasupra se presară mărar sau tarhon proaspăt tocat.
[/directions]