Bacchus, Ceres și Venus, invitați speciali la Brukenthal

Bacchus, Ceres și Venus, invitați speciali la Brukenthal

Muzeul de Artă Brukenthal a organizat, în perioada 14 – 15 noiembrie, simpozionul național de artă și istorie a culturii intitulat „Alături de Bacchus, Ceres și Venus”.

„Deși inspirat de titlul expoziției temporare «Frumusețea naturii, rafinamentul mesei. Alături de Bacchus, Ceres și Venus», organizată la Sala Multimedia din Casa Albastră în perioada 7 august – 29 septembrie, cu prilejul evenimentului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019 și, în general, de bogatul program cultural asociat acestuia, simpozionul își propune să constituie un prilej de dezbatere interdisciplinară, fără o strictă limitare de ordin cronologic, geografic și etnocultural, despre istoria artei culinare și a convivialității, despre peisaje, naturi moarte și scenele de gen, despre ilustrația botanică, zoologică și etnografică, despre anatomia artistică, despre abordarea temelor mitologice și erotice în artele plastice sau în literatura veche, despre instrumentarul culinar, mobilierul de bucătărie etc.”, au explicat responsabilii evenimentului, dr. Alexandru Sonoc, dr. Adrian Luca și Raluca Cobuz.

În cadrul evenimentului, Rodica Ciugudean, de la Muzeul Național Brukenthal, a prezentat “O carte din secolul al XVI-lea despre istoria vinurilor aflată în colecția Bibliotecii Brukenthal”, dr. Gudrun-Liane Ittu a vorbit „Despre mese şi convivialitate în Transilvania secolului al XVIII-lea în scrierile familiei Conrad von Heydendorff”, Raluca Frîncu și Alexandru Sonoc, ambii de la Muzeul Național Brukenthal, au scos la iveală „O carte de bucate din sec. XVIII păstrată în Biblioteca Brukenthal”, iar dr. Iulia Mesea, din partea aceleiași instituții, a dezvăluit participanților conceptul și realizarea expoziției „Frumusețea naturii, Rafinamentul mesei. Alături de Ceres, Bachus și Venus”.

Răspunde