Originea acestui preparat din satul Dârlos merită povestită.
„Te aștepți că, dacă-i zupă, să aibă măcar un os de carne, da’ nu are. De aceea-i zupă mincinoasă. Dacă n-ai carne sau un os să faci o zamă, atunci pui de-o zupă mincinoasă. Îi ușor de făcut și nu-i rea… Da’ n-am crezut să hie vreodată aşe fotografiată zupa me mincinoasă”.
Ingrediente
- 3-4 morcovi
- 2-3 pătrunjei
- 6-7 cartofi
- 2 linguri cu făină
- o lingură cu untură
- un pahar cu lapte
- apă
Mod de preparare
- Se curăță legumele, se taie și se pun toate la fiert, în afară de cartofi.
- Se potrivește de sare.
- Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă și cartofii, curățați și tăiați cuburi.
- În paralel, se face un rântaș, din untură și făină, care se stinge cu lapte.
- Se adaugă rântașul peste ciorbă.