Timbrele Sibiului

Timbrele Sibiului

Imagini ale unor bucate tradiționale din zona Sibiului sunt redate pe mărcile poștale din emisiunea „Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană”, pusă astăzi în circulație de Romfilatelia.

Timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei prezintă Turnul Dulgherilor. Alături de obiectivul medieval, timbrul prezintă un aranjament de brânzeturi sibiene asortate.

Turnul Sfatului este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 3,10 lei, alături de un aranjament de mezeluri alese din gama celor servite în regiunea Sibiului ca gustare rece.

Timbrul cu valoarea nominală de 5 lei are ca subiect Biserica Evanghelică din Piața Huet, având asociată ca imagine culinară o porție de mâncare tradițională de fasole și cârnați, servită conform tradiției locale, cu ceapă roșie crudă.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 19 lei este redată Piața Mare, cu Palatul Brukenthal, lângă care este prezentă fotografia unui platou asortat care expune o selecție tradițională de gustări reci și calde specifice zonei Sibiului, formată din elemente de mezel, lactate și preparate din legume.

„Integritatea culturală a gastronomiei transilvănene este o adevărată dovadă a efortului local de a-și menține rânduiala strămoșească. Tradițiile s-au transmis prin viu grai din generație în generație, ajungând să constituie trăsătura specifică a regiunii. Această strădanie de a-și onora originile și tradițiile a fost percepută de observatorii domeniului din Europa, de aceea Sibiul a fost înscris în rândul culturii gastronomice europene.

Gastronomia sibiană este o armonie între tradiție și dezvoltare, susținută de puternica integritate regională a zonei. Dezvoltarea unei noi gastronomii sibiene are la bază respectul pentru tradițiile, produsele și aromele regiunii. Dragostea sibienilor față de miresmele și gusturile păstrate din strămoși le-a permis să păstreze nealterată gastronomia moștenită. De aceea, produsele tradiționale au fost valorificate și adaptate pentru a putea fi savurate în orice ocazie de destindere și voie bună”, au spus reprezentanții Romfilatelia.

Emisiunea de mărci poștale „Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană” este disponibilă începând de astăzi în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *