Dragostea trece prin stomac, iar o mâncare recomandată fetelor care doresc să-și cucerească alesul inimii este „supa care prinde flăcăii”.
Muzeograful Karla Roșca, de la Muzeul ASTRA din Sibiu, a aflat rețeta acestui preparat de la un meşter olar ungur și a publicat-o în cartea „Poveşti din bucătăria olarului“.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 kg piept de pui
- o ceapă roşie
- 400 g de morcovi
- 400 g de pătrunjel
- 500 g de ficat de pui
- 400 g de mazăre
- lămâie
- tarhon
- sare
- pătrunjel verde
- 2 ouă
- făină
- frişcă de gătit
- piper
- cartofi
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Se curăţă zarzavatul şi carnea, se taie cubuleţe, apoi se căleşte în ulei sau untură, împreună cu ceapa.
- Se adaugă apă, se fierbe, se pun cartofii, ficatul şi mazărea.
- Apoi se adaugă găluştele făcute din ou şi făină.
- Se pune smântâna de gătit şi se presară pătrunjel verde şi tarhon.
- După ce se ia de pe foc, se acreşte cu lămâie.
[/directions]
Expertă în ceramică, dar și foarte interesată de gastronomia tradițională, Karla Roșca a încercat personal multe din cele 41 de rețete autentice publicate. Pentru toți cei curioși, volumul „Poveşti din bucătăria olarului“ poate fi cumpărat de la Muzeul ASTRA.