Supa care prinde flăcăii

Supa care prinde flăcăii

Dragostea trece prin stomac, iar o mâncare recomandată fetelor care doresc să-și cucerească alesul inimii este „supa care prinde flăcăii”.

Muzeograful Karla Roșca, de la Muzeul ASTRA din Sibiu, a aflat rețeta acestui preparat de la un meşter olar ungur și a publicat-o în cartea „Poveşti din bucătăria olarului“.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 kg piept de pui
  • o ceapă roşie
  • 400 g de morcovi
  • 400 g de pătrunjel
  • 500 g de ficat de pui
  • 400 g de mazăre
  • lămâie
  • tarhon
  • sare
  • pătrunjel verde
  • 2 ouă
  • făină
  • frişcă de gătit
  • piper
  • cartofi

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Se curăţă zarzavatul şi carnea, se taie cubuleţe, apoi se căleşte în ulei sau untură, împreună cu ceapa.
  2. Se adaugă apă, se fierbe, se pun cartofii, ficatul şi mazărea.
  3. Apoi se adaugă găluştele făcute din ou şi făină.
  4. Se pune smântâna de gătit şi se presară pătrunjel verde şi tarhon.
  5. După ce se ia de pe foc, se acreşte cu lămâie.

[/directions]

Expertă în ceramică, dar și foarte interesată de gastronomia tradițională, Karla Roșca a încercat personal multe din cele 41 de rețete autentice publicate. Pentru toți cei curioși, volumul „Poveşti din bucătăria olarului“ poate fi cumpărat de la Muzeul ASTRA.

Răspunde