„Încă mai există bucate curate, cu gust, preparate cu suflet…”

„Încă mai există bucate curate, cu gust, preparate cu suflet…”

Dragostea pentru locul natal, priceperea, dar și mândria de ardelean le-au adus premii binemeritate unor producători locali care și-au prezentat tot ce au mai bun la festivalul „Țara Oltului în produse și tradiții”.

Marele premiu al festivalului organizat la Bradu, duminica trecută, precum și berbecul de rasă oferit de Asociația Crescătorilor de Animale Avrig au fost adjudecate de comunitatea satului Bradu.

Pentru străduința de a păstra un meșteșug milenar în Țara Oltului, societatea Sticla Avrig a obținut premiul I.

Premiul II a mers la David Marius Ivan, din Racovița, pentru cel mai căutat și apreciat sloi de oaie.

Premiul III a fost câștigat de Maria Păștină, din Porumbacu de Jos, ale cărei plăcinte și prăjituri au îndulcit nu doar juriul, ci pe toți participanții.

foto: Twins Pixel / fotovideoavrig.ro

„Încă o zi frumoasă pe deal, la Bradu. Frumoasă nu doar fiindcă a fost o zi de toamnă caldă, cu cer senin și miros de iarbă, ci fiindcă așa au făcut-o oamenii. În jurul comunității din Bradu s-au strâns oameni din diverse localități din două județe, Sibiu și Brașov, și au umplut mesele cu rodul muncii lor de peste vară: bucate alese, conserve care strâng în ele gusturile verii și ale toamnei, lucruri meșteșugite cu talent și nu în ultimul rând dăruire și suflet în fiecare produs. Gust, aromă, culoare, natural și… de acasă, așa aș putea caracteriza ceea ce astăzi a stat pe mesele producătorilor prezenți. Și toate acestea sub blânda privire a Muntelui Suru și a Făgărașilor, oglindiți în panglica liniștită a Oltului.

Cât timp mai există asemenea oameni, avem speranța că încă mai există bucate curate, cu gust, preparate cu suflet.

Ediția din această toamnă a Festivalului Țara Oltului în Produse și Tradiții avut și câștigători, deși este greu să alegi între atâtea lucruri bune pe cel mai bun. Marele premiu a fost atribuit comunității satului Bradu, de departe cea mai bine reprezentată. Mare câștigător este, însă, trecătorul, care pe lângă un crâmpei de spectacol s-a delectat cu bunătăți din Țara Oltului.

Organizatorii festivalului au făcut tot posibilul ca acest lucru să se întâmple. Organizatori au fost: Consiliul Județean Sibiu, Primăria orașului Avrig, Asociația Crescătorilor de Animale Avrig”, a consemnat doamna Maria Grancea, bibliotecar din Avrig.

Răspunde