[ingredients title=”Ingrediente”]
- 3 pui mijlocii
- 100 g untură
- 1 căpățână de usturoi
- 1 lingură cu pastă de roșii
- 1 pahar cu vin alb
- 1 lingură de făină
- 1 linguriță de cimbru praf
- 1 kg de cartofi fierți natur (în coajă)
- sare
- piper
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Puii se spală, se scurg de apă și se presară cu sare, se pun într-o cratiță în untură încinsă, se acoperă și se pun la cuptor.
- După ce s-au fript și s-au rumenit bine, aceștia se scot pe o farfurie.
- În untura rămasă, se călește puțin făina și se adaugă usturoiul pisat, ca pentru mujdei, cimbrul, pasta de roșii și piperul.
- Se pune cratița la cuptor, pentru 7-8 minute, apoi se stinge cu vinul. Se lasă să dea în câteva clocote și se strecoară într-o sosieră.
- Puii se servesc tăiați în jumătate, pe lung, împreună cu garnitură de cartofi natur și cu sos.
[/directions]