Friptură de pui á la Bazna

Friptură de pui á la Bazna

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 3 pui mijlocii
  • 100 g untură
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 lingură cu pastă de roșii
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 lingură de făină
  • 1 linguriță de cimbru praf
  • 1 kg de cartofi fierți natur (în coajă)
  • sare
  • piper

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Puii se spală, se scurg de apă și se presară cu sare, se pun într-o cratiță în untură încinsă, se acoperă și se pun la cuptor.
  2. După ce s-au fript și s-au rumenit bine, aceștia se scot pe o farfurie.
  3. În untura rămasă, se călește puțin făina și se adaugă usturoiul pisat, ca pentru mujdei, cimbrul, pasta de roșii și piperul.
  4. Se pune cratița la cuptor, pentru 7-8 minute, apoi se stinge cu vinul. Se lasă să dea în câteva clocote și se strecoară într-o sosieră.
  5. Puii se servesc tăiați în jumătate, pe lung, împreună cu garnitură de cartofi natur și cu sos.

[/directions]


Rețetă publicată de Aurelia Rusu în cartea “Gătim împreună în Casa Baronului”

Răspunde