Conchistadorii moderni își prezintă cuceririle culinare

Conchistadorii moderni își prezintă cuceririle culinare

Comori gastronomice descoperite sau redescoperite de noii locuitori ai satelor din nordul județului Sibiu ies la iveală printr-un proiect al unei asociații medieșene.

Sâmbătă, 26 octombrie, între orele 10.00 și 15.00, la Casa Schuller din Mediaș, Asociația Phoenix-Speranța organizează „Târgul de pe Târnave“, un eveniment cu degustare și vânzare de produse gastronomice locale.

„Județul Sibiu are ceva dintr-un tărâm magic, care îndeamnă necontenit să fie descoperit, doar că, atunci când o faci, constați că misterul persistă! De pildă, ce a determinat atâția oameni din țări frumoase și civilizate să se mute în sate sibiene, fără alt renume decât atmosfera arhaică și natura încă bucolică ca la începuturi! Atrasă de acest mister, dar și pentru că mulți din noii locuitori ai satelor au trecut pragul asociației noastre, îndemnați de originile olandeze ale instituției, Asociația Phoenix-Speranța a decis să cerceteze în ce mod s-au adaptat acești «conchistadori» moderni la modul de viață ardelenesc, mai ales la cultura noastră gastronomică, și cum putem valorifica impresiile și opiniile lor”, au explicat reprezentanții asociației.

Proiectul „Căutătorii de comori gastronomice” celor de la Phoenix-Speranța își propune să valorifice în mod creativ sursele de multiculturalism din sate precum Bazna, Blăjel, Moșna, Richiș sau Hodoș, analizând influența stilului de viață autohton asupra străinilor care, în ultimii ani, au ales să locuiască permanent sau temporar în județul nostru.

Răspunde