Cavalerii Regiunii Gastronomice foto: Dragoș Dumitru - Focus Sibiu

Cavalerii Regiunii Gastronomice

Cotletul de noatin din Țara Secașelor i-a adus unui tânăr bucătar șansa de a reprezenta Sibiul la o competiție gastronomică de nivel european.

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 a organizat ieri etapa locală a concursului European Young Chef Award 2019.

Gazda evenimentului a fost Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, membră a Consorțiului.

foto: Dragoș Dumitru – Focus Sibiu

Șapte concurenți s-au întrecut în realizarea unor preparate deosebite care să reprezinte regiunea Sibiu la etapa europeană a concursului, care va avea loc anul acesta în Rhodos, Grecia, în perioada 22-24 octombrie.

Juriul, format din chef Radu Zărnescu, președintele Euro-Toques România, Marius Muntean, Executive Chef Golden Tulip, membru ACEEA, Marius Rafa, Executive Chef Pardon Cafe, membru Euro-Toques și ACEEA, Emilian Vârlescu – Pastry Chef Ramada Sibiu, membru ACEEA, și chef Vasile Bădilă a avut dificultăți în a departaja tinerii bucătari, întrucât preparatele realizate de aceștia au fost toate foarte bine realizate și prezentate.

Câștigătorul competiției a fost desemnat Paul Vlad Răhăian, ale cărui preparate sunt cunoscute sibienilor de la Crama Sibiul Vechi sau de la Teatro, iar care de data aceasta a pregătit un cotlet de noatin din Țara Secașelor.

foto: Dragoș Dumitru – Focus Sibiu

Locul al doilea a fost ocupat de Rareș Moga, cu berbecuț de pe Valea Hârtibaciului cu sfeclă roșie zdrobită, iar pe locul al treilea s-a clasat Mihai Alin Costea, care a mizat pe ravioli de bulz cu pastramă de oaie.

Ocupanții locurilor 2 și 3 au fost invitați de Radu Zărnescu să însoțească echipa României la o competiție gastronomică internațională care va avea loc în cursul lunii octombrie la Cernăuți.

Răspunde