Brânzărie – un magazin cu suflet sibian

Brânzărie – un magazin cu suflet sibian

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat astăzi la inaugurarea primei „brânzării” din țară, în imediata apropiere a Pieței Cibin.

Aici se găsesc produse tradiționale din carne, lactate și vinuri, precum brânzeturile Arianei Mitrea și pastrama lui Dan Limbășan, bunătăți care au ajuns cu un pas mai aproape de sibieni.

Daea a ținut să guste toate produsele expuse, despre care a spus că sunt excepționale, și a cumpărat câte ceva de la fiecare producător.
„Le iau pe rând, pentru că merită oamenii aceștia deosebiți. Produsele pe care le vând ei aici sunt produse care au în miezul lor multă strădanie și mult suflet. Bravo lor și cinste!”, a spus ministrul.

Întrebat dacă preferă telemeaua sau brânza de burduf, Petre Daea a spus că preferă „tot ce face românul”. „Toate-s deosebite. În Sibiu sunt producători foarte valoroși”, a adăugat șeful de la Agricultură.

Magazinul de pe strada Turnului nr. 19 este primul dintr-un lanț comercial cu specific regional pe care Casa Română de Comerț Unirea vrea să le deschidă în toate reședințele de județ, cu mai multe facilități pentru producători.

„Astăzi am pornit pentru prima dată în România din această zonă unde sibienii s-au organizat rapid și am putut realiza acest magazin micuț, dar el este suficient de expresiv și suficient de valoros pentru oamenii care au adus produsele aici să le valorifice. Vom face acest lucru în toată țara”, a explicat Daea.

În „brânzăria” de la Sibiu, șase producători oferă câteva zeci de sortimente de brânzeturi, carne de Mangalița și Bazna și vinuri de Apold.

Răspunde