[ingredients title=”Ingrediente”]
- carne de porc
- ardei gras roșu
- morcovi
- usturoi
- ulei
- făină albă
- ceapă albă
- ardei gras galben
- pastă de ardei dulce
- sare, piper și vegeta
- ouă
[/ingredients]
[directions title=”Prepararea tocăniței”]
- Carnea se spală bine în apă rece.
- Se călește ceapa, ardeiul gras și morcovul în ulei, după care se pune carnea, sarea, piperul și vegeta la fiert cu puțină apă. Se lasă să fiarbă la foc mic.
- Când preparatul este la final fiert, se toacă mărunt usturoiul și se mai lasă să dea un clocot sau două.
[/directions]
[directions title=”Prepararea găluștelor”]
- Se sparg ouăle, se bat cu telul bine, după care se pune în ploaie făina, până se obține un aluat mai moale.
- Pe urmă se taie cu o lingură aluatul și se pune la fiert în apă clocotită cu sare.
- Când sunt fierte găluștele, se scurg bine și se pun în tocăniță.
[/directions]