[ingredients title=”Ingrediente„]
- 50 – 60 frunze de viță de vie, bine spălate
- 0,5 kg carne de de vită cu porc, amestecate
- 70 – 80 g orez sau păsat
- 100 g ceapă (roşie, de preferință)
- măieran – măghiran
- cimbru
- mărar
- 3-4 roşii
- smântână
- puţină zeamă de lămâie
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Frunzele se spală bine și se opăresc.
- Se face umplutura: ceapa se taie mărunt, se căleşte în puţină untură (o lingură), se adaugă carnea, orezul sau păsatul, măghiran, sare, piper.
- Se umplu frunzele, iar sarmalele se pun la fiert cu frunze tăiate mărunt, cimbru, mărar şi roşii decojite şi opărite, tăiate mărunt.
- Se acoperă cu apă, se pune capac şi se fierb la foc mic. Dacă nu sunt destul de acre, se adaugă zeamă de lămâie sau oţet.
- După ce se fierb, se poate pune smântână deasupra şi se mai fierb 10-15 minute.
[/directions]