O nouă ediție a festivalului gastronomic „Gustos. Românesc!” se desfășoară astăzi în Piața Mică.
Studenții și absolvenții Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și cei de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București care au dezvoltat afaceri în domeniul gastronomiei vin în fața sibienilor și a turiștilor cu preparate pregătite exclusiv din ingrediente locale.
Demonstrațiile culinare încep la ora 10,00, iar de-a lungul zilei vor putea fi degustate preparate din berbecuț, vițel sau porc și dulciuri tradiționale, dar prezentate într-o formă modernă.
„Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu este unul din promotorii proiectului Sibiu Capitală Gastronomică Europeană 2019, iar prin astfel de evenimente ne dorim să aducem în faţa sibienilor şi a turiştilor produse şi preparate sibiene sută la sută, dorim să încurajăm dezvoltarea producătorilor locali, pentru că ei poartă amprenta autentic locală. Prin ei, Sibiul poate deveni o destinaţie gastronomică recunoscută la nivel internaţional”, a declarat Ioan Bondrea, rectorul ULBS.