Bucate tomnite bine, de la noi din Mărginime!

Bucate tomnite bine, de la noi din Mărginime!

Balmoș de Rășinari, balmoș de Jina, tocană de porc cu găluște din aluat de la Sadu, plăcintă cu cartofi și brânză de la Tălmăcel, tocană de oaie, cocoloș cu brânză, vărzar și multe alte bunătăți autentice din Mărginimea Sibiului au fost preparate ieri la Rășinari.

Demonstrațiile gastronomice și degustările s-au desfășurat în cadrul evenimentului „Tradiții culinare în Mărginimea Sibiului”.

Cu această ocazie, au fost lansate și catalogul fotografic „Civilizația Mărginimii”, realizat prin programul național Romania Student Tour, și broșura „Rășinari – tradiții culinare”.

„Ca de obicei, sădenii și-au reprezentat cu cinste satul! La Rășinari, începând cu ora 10, a fost lansată cartea «Civilizația Mărginimii», eveniment cu ocazia căruia mai multe comunități din Mărginimea Sibiului și-au prezentat o parte din cultura gastronomică. Comuna Sadu a prezentat plăcinta cu cartofi și tocănița de porc cu găluște din aluat. Au fost delicioase!”

Cea de-a doua ediție a evenimentului „Tradiții culinare în Mărginimea Sibiului” a fost organizată de Primăria comunei Rășinari în cadrul programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.


foto: rasinari.travel

Răspunde