Zilele satului hunedorean la Muzeul ASTRA

Zilele satului hunedorean la Muzeul ASTRA

„Zilele satului hunedorean” la Muzeul ASTRA le oferă sibienilor tot ce au mai bun vecinii noștri, de la virșli la plăcinte pădurenești.

Producătorii locali vă așteaptă la Târgul de țară din Dumbrava Sibiului, în acest sfârșit de săptămână, să gustați tradiționalii virșli, mierea, siropurile, dulcețurile, cozonacii, zacusca și delicioasele plăcinte pădurenești gătite după rețete vechi și bine păstrate.

„Vino între 23 și 25 august, la Muzeul în aer liber ASTRA din Sibiu, să celebrăm împreună spiritul autentic al satului hunedorean. În fiecare zi, de la 10:00 la 18:00, mai mulți meșteri și artizani populari vă așteaptă să vă dezvăluie secretele vechilor meșteșuguri în cadrul atelierelor de prelucrare a lemnului, pictură, broderii, cusături și împletituri. Veniți să descoperiți bogăția folclorului, oglindită în portul, dansul și cântecele interpretate de apreciați artiști populari hunedoreni. Haideți să îl cunoașteți pe taragotistul Pera Bulz, cel care a fost numit de UNESCO „Tezaur Uman Viu”! Din dragoste pentru frumos și autentic, vă invităm să petreceți trei zile de sărbătoare a satului hunedorean, în cel mai idilic și apreciat cadru natural dedicat culturii populare românești: Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Dumbrava Sibiului” adaugă reprezentanții Agenției de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara, organizatorii evenimentului.

Răspunde