Cricală de părădici cu carne? Zamă acră cu trei feluri de carne? Pancove? Da, vă rugăm!
Atelierele de gătit, îmbinate cu poveștile preparatelor specifice târgurilor de altădată, depănate de socăcițele de la Vinerea și Tonea, județul Alba, sunt o parte importantă din programul festivalului „Tarafuri și fanfare”, eveniment găzduit de Muzeul ASTRA la sfârșitul acestei săptămâni.
Atelierele care și-au propus să pună în valoare frumoasele tradiții ardelenești în domeniul culinar se vor desfășura la Târgul de țară din Muzeul în aer liber, sâmbătă și duminică, între orele 11.00 și 15.00.
Iată meniul:
Sâmbătă, 31 august 2019
- zamă de legume
- tocană de vară cu acritură
- pancove (gogoși)
- kürtöskalács
Duminică, 1 septembrie 2019
- zamă acră cu trei feluri de carne (pui, porc, vită)
- cricală de părădici cu carne (tocană/mâncare de roşii cu vită și porc)
- găluște cu prune
- kürtöskalács