Un bucătar Michelin și cel mai mare proțap îi așteaptă pe gurmanzi în Piața Mare

Un bucătar Michelin și cel mai mare proțap îi așteaptă pe gurmanzi în Piața Mare

Consorţiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană şi Masters of Flames Culinary Division organizează, în perioada 9-11 august, în Piaţa Mare, evenimentul “Gusturile Verii”.

În cele trei zile, participanţii vor putea descoperi gastronomia locală, exprimată printr-un show de bucătărie ciobănească, şi pe cea internaţională realizată de către chef Marius Rafa, Restaurantul Pop Up în care invitatul special al evenimentului, Michelin Chef Giorgio Diana, împreună cu mai mulţi maeștri bucătari, ospătari profesionişti şi somelieri vor pregăti zilnic în faţa publicului câte un meniu fine dining compus din cinci feluri.

Sibienii şi turiştii pot participa la aceste degustări înscriindu-se la tragerea la sorţi disponibilă pe site-ul sibiugastronomia.ro.

Punctul culminant al evenimentului va fi în ziua de sâmbătă, 10 august, când echipa Masters of Flames va realiza un record naţional inedit: cel mai mare proţap pe care se vor prăji simultan 16 carcase de oaie! Proţapul va avea o lungime de 30 de metri, va fi alimentat cu aproximativ 500 kg de cărbune, iar în jurul lui va găti o echipă formată din 20 de bucătari.

Piaţa Mare va fi animată de prezenţa producătorilor locali de produse alimentare, bere artizanală şi vinuri.

Răspunde