Ingrediente (pentru 10 porții)
- 1,6 kg carne de miel
- 200 g untură
- 800 g ceapă
- 25 g boia de ardei
- 1 g piper
- 2 ouă
- 100 g făină
- 50 g verdeață
- 25 g sare
Mod de preparare
- Carnea de miel se taie în bucăți, câte 3-4 la o porție. Se spală și se pune în untură încinsă, la prăjit, apoi se adaugă ceapa tăiată peștișor. După ce s-a rument ceapa, se dă la cuptor pentru a fierbe înăbușit. Când ceapa s-a topit, se scoate, se adaugă sare, boia și piper.
- Separat se amestecă ouăle cu făină și se stinge cu zeamă de oase sau apă călduță, se fierbe și se toarnă peste carne.
- Când carnea este gata, se adaugă, verdeața tocată mărunt.
- Se servește cu mămăliguță și cu vin roze sec.
Această rețetă a fost publicată în volumul „Bucate alese de prin țară alese“, de Gaby Becsek, tipărit în 1984 la editura Revista Transilvania din Sibiu.