Mămăligă armenească

Mămăligă armenească

O altă rețetă de la armenii din Dumbrăveni.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 3 decilitri făină albă
  • 8 gălbenușuri de ou
  • 8 ouă întregi
  • 2 cuburi de zahăr
  • 3 g drojdie
  • 2,5 decilitri lapte
  • 150 g zahăr praf sau pudră
  • 2,5 decilitri unt topit
  • sare

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare”]

  1. Se amestecă puțin lapte, drojdie și făină – maiaua plus un pic de zahăr.
  2. Făina se pune într-un castron și cu laptele fierbinte se opărește. Se amestecă până când se răcește.
  3. Se pun ouăle, unul câte unul, pe rând, zahărul, untul topit, maiaua cu drojdie și puțină sare și făină, încât să devină un aluat.
  4. Acest aluat se pune la crescut pe scândură, acoperit de făină, se rupe în bucăți și se împletește sub formă de coadă. Se pune în formă sau tavă și se pune la copt.

[/directions]

Răspunde