Ciorbă de bulion cu găluște

Ciorbă de bulion cu găluște

Îmbelșugată și deosebit de gustoasă, tare bună în zilele în care gospodarii aveau nevoie de hrană mai consistentă pentru muncile câmpului, această rețetă tradițională a fost culeasă din satele de pe Valea Târnavelor.


Ingrediente

  • 10 l apă,
  • 1 kg morcov
  • 1/2 kg pătrunjel
  • 1/2 kg ceapă
  • 1 ciolan de porc afumat
  • 10 ouă
  • 1 litru de bulion
  • sare și piper după gust
  • griș

Mod de preparare

  1. Se pune la fiert carnea împreună cu zarzavatul tocat mărunt, sare și piper.
  2. Când este fiartă carnea, se scoate și se taie cubulețe.
  3. Se pregătește aluatul pentru găluște și se pun la fiert. Când sunt fierte găluștele, se adaugă bulionul și se mai lasă puțin la fiert.

Răspunde