Cină în Hârtibaci Express

Cină în Hârtibaci Express

Zece norocoși vor avea parte de o cină rafinată într-un decor desprins din La Belle Époque.

Evenimentul este organizat de către voluntarii Asociației „Prietenii Mocăniței”, în parteneriat cu restaurantul Syndicat Gourmet din Sibiu, iar meniul este preparat de către chef Ioan Bebeșelea, cu ingrediente proaspete, procurate din satele de pe Valea Hârtibaciului. Masa va fi servită în superbul vagon-salon al Mocăniței, produs în anul 1880 în Elveția, probabil singurul de acest tip aflat pe o cale ferată îngustă din România.

Cina va avea loc sâmbătă, 17 august, începând cu ora 19.00, în mijlocul naturii, între stațiile Cornățel și Hosman.

Licitația derulată pe site-ul 32auctions.com pornește de la 70 de euro pentru un loc, iar fondurile strânse vor ajuta proiectul de revitalizare a Mocăniței dintre Sibiu și Agnita.

„Când autoritățile îți interzic să mai organizezi trenuri, se nasc idei faine pentru a ține totuși spiritul mocăniței în viață și a strânge în continuare fonduri pentru proiect. O astfel de idee a fost a lui Ioan Bebeșelea – o cină licitată în noul (din 1880) vagon-salon al Mocăniței, cu mâncare gătită de același chef Bebeșelea cu ingrediente din satele de pe traseul Mocăniței. Ne-a plăcut și am făcut, iar dacă vă place și vouă, licitați până în 15 august pentru unul din cele doar zece locuri”, este mesajul organizatorilor.

De 11 ani luptă pentru un vis

Asociația „Prietenii Mocăniței” este formată din voluntari care se ocupă, încă din anul 2008, de conservarea și restaurarea căii ferate înguste Sibiu – Agnita.

„Până acum am reparat 7 km de linie, un vagon de călători, patru clădiri și organizăm ocazional trenuri de epocă cu o locomotivă cu abur închiriată. În prezent, strângem fonduri pentru achiziționarea primei noastre locomotive, astfel încât să putem organiza mai des trenuri turistice. Unul dintre evenimentele campaniei de strângere de fonduri este și această cină în vagonul-salon al Mocăniței”, spun „Prietenii Mocăniței”.

Răspunde