[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 varză (nu prea mică)
- 2 cepe mari
- 1 ardei gras
- 1 pahar de bulion
- 500 g carne de porc
- 1 frunză de dafin
- cimbru
- sare
- piper
- ulei
- apă
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare”]
- Punem carnea în câteva linguri de ulei sau unsoare şi o lăsăm la prăjit, întorcând-o pe cealaltă parte când e rumenă.
- Stingem cu aproape un pahar de vin alb sec, punem sare, piper, 2 frunze de dafin şi lăsăm să se evapore alcoolul. Acoperim şi lăsăm la înăbuşit.
- Când carnea e fragedă, adăugăm cepele tocate şi ardeiul gras tăiat cubuleţe şi lăsăm să sfârâie împreună.
- Se toacă varza fideluţă şi se freacă cu sare. Când ceapa s-a rumenit, se adaugă varza şi apa aproape cât să o acopere, apoi bulionul. Se amestecă, acoperit cu un capac, şi se lasă la foc mic până scade.
- Aproape de sfârşit, se adaugă o crenguţă de cimbru şi se mai dă sare dacă mai trebuie.
[/directions]