Petreceri cu bucate românești și internaționale la festivalul de folclor „Cântecele Munților”

Petreceri cu bucate românești și internaționale la festivalul de folclor „Cântecele Munților”

În anul 2019, când Sibiul deține titulatura Regiune Gastronomică Europeană, arta culinară face casă bună cu muzica, dansul și atmosfera de petrecere.

Artiști din Canada, Cipru, China, Serbia, Republica Moldova, Macedonia, Ucraina și România, precum și zeci de interpreți de muzică populară se întâlnesc la cea de-a 44-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților”, care se va desfășura la Sibiu, în perioada 31 iulie-6 august.

În 31 iulie, ora 20.00, la Restaurantul „Cămara Boierului” Hilton, festivalul se deschide cu o seară tradițională românească, ai cărei amfitrioni sunt Junii Sibiului, alături de soliștii Robert Târnăveanu, Sînziana Ștefan, Oana Tomoiagă, Gabriel Dumitru, Izabela Tomița, Vlăduța Lupău, Ovidiu Homorodean și Adrian Neamțu. Lipia cu varză, tochitura țărănească, mămăliguța, salata de castraveți murați și clătita cu urdă și mărar sunt preparatele ce ne introduc în bucătăria românească.

1 august este sinonim cu un eveniment special: serata cu romanțe și cântece de petrecere, în compania Matildei Pascal Cojocărița, a lui Ștefan Cigu și a Junilor Sibiului. Și pentru că seara stă sub semnul eleganței, meniul include prossecco, tartine cu foie gras, somon, brânzeturi franțuzești, duo de mușchi de viță și piept de rață cu cartofi gratin și sos de Porto, parfait de afine cu sos de căpșuni. Evenimentul are loc la Restaurantul Hotelului Hilton, joi, 1 august, ora 20.00.

În dulcea Bucovină, suntem invitați sâmbătă, 3 august, ora 14.00, grație prânzului în compania prietenilor dragi din ansamblul „Arcanul” din comuna Fundu Moldovei și a interpretului Călin Brăteanu. Preparate specifice, precum pește afumat, carne cu dulceață de fructe de pădure, caș, șvaițer, urdă, sarmale cu urdă în foi de sfeclă, tocănița de vițel cu mămăligă de cartofi, brânză frământată, salată de gălbiori marinați, țuică și prăjituri de casă fac parte din meniul bucovinean. Evenimentul are loc la Restaurantul „Cămara Boierului” – Hilton.

Ritmurile cipriote sunt completate de preparate delicioase, la seara tradițională cipriotă, organizată luni, 5 august, ora 20, la Restaurant „Grand Hotel”. Vestita brânză halloumi, humus cu taxini, tzatziki, macaroane la cuptor, tavvas, cârnați sheftalia, kritharaki, baclavalele, prăjitura shiamali, înghețata de vanilie – toate sunt incluse în meniu, alături de muzica și dansurile în compania ansamblului „Achna Forest”.

Festivalul este organizat de Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu.

Răspunde