O cină sălbatică

O cină sălbatică

Cinci feluri de mâncare bazate pe ingrediente culese la altitudini de peste 1.000 de metri vor fi folosite de chef Ioan Bebeșelea pentru o cină montană de poveste.

La evenimentul Burduf Challenge, organizat de Asociația My Transylvania împreună cu Primăria Rîu Sadului și Asociația Tură în Natură, participanții vor avea ocazia să guste supă de ciuperci cu burduf, păstrăv cu ienupăr, mămăligă infuzată cu ceai de licheni, oaie cu cetină de molid sau desert cu urdă și fructe de pădure.

„Numai cine nu îl cunoaște pe Ioan Bebeșelea (a.k.a Bebe) nu știe cum reușește să realizeze o armonie de gusturi și culori din cele mai interesante ingrediente. La cina montană va folosi ingrediente din natură, de la altitudini de peste 1.000 de metri”, spun organizatorii.

Chef Ioan Bebeșelea, de la Syndicat Gourmet, a obținut recent cel mai mare scor din Sibiu și premiul pentru Terroir Gault&Millau România 2019.

Tot sâmbătă, în a doua parte a zilei, participanții vor învăța cum se fac brânza de burduf de munte, urda, untul și telemeaua de vacă, dar și înghețata cu fructe de munte.

foto: Asociația My Transylvania

Burduf Challenge va avea loc sâmbătă, 13 iulie, în Munții Cindrel. Biletele se pot achiziționa de aici.

2 thoughts on “O cină sălbatică

Răspunde