Lucrări de diplomă comestibile realizate la ULBS

Lucrări de diplomă comestibile realizate la ULBS

Jeleurile de smântână cu cacao, dropsurile cu păstură sau pralinele cu muguri de pin au înlocuit prăfuitele lucrări de diplomă, anul acesta, la Facultatea de Industrie Alimentară din Sibiu.

Absolvenții care au urmat cursurile în domeniul alimentar ale Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului de la Universitatea “Lucian Blaga” și-au susținut proiectele de diplomă în formă comestibilă și au folosit ingrediente locale.

Au fost degustate și analizate produse tradiționale, precum salamul de casă, dar mai ales produse cu elemente inovative: pâine graham cu semințe de cânepă, batoane de cereale cu aronia, paste făinoase cu morcovi, jeleuri de smântână cu cacao, dropsuri cu păstură, praline cu muguri de pin, iaurt cu ciuperci, lapte bătut cu ovăz, ciocolată cu diferite adaosuri sau brânzeturi cu pastă moale din lapte de bivoliță. O parte din produse au fost prezentate în competiții la nivel național, precum Ecotrophelia 2019 sau Innovation Labs 2019, spun reprezentanții ULBS.

Produsele au fost realizate sub egida Institutului “Hasso Plattner”, fiind un mod de a marca programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Răspunde