Fii și tu cu fiii satului la Rășinari! Alin Barabancea

Fii și tu cu fiii satului la Rășinari!

Ambasador al Sibiului – Regiune Gastronomică Europeană 2019, chef Alin Barabancea va găti pentru oaspeții sărbătorii „Fiii Satului” Rășinari.

Duminică, 21 iulie, începând cu ora 14, localnicii și turiștii vor putea admira demonstrațiile gastronomice susținute de Alin, un tânăr pasionat de bucătărie, mâncare, cultura mâncării și tot ceea ce înseamnă bun gust și imaginație când vine vorba de acest fenomen numit gastronomie. Deja celebrul bucătar sibian îi va încânta pe gurmanzi cu telemea, unt, jintiță și tocană de oaie la ceaun și modernă.

„Îmi place să mă documentez și să creez lucruri noi de la o bază, dându-le apoi o notă personală de gust și aspect. Printre preferințele mele de gătit se află de departe pe primul loc realizarea produselor din carne, cu o garnitură adecvată și un sos potrivit – aici e adevărata încercare. Ador să gătesc pește, care mai de care mai neobișnuit și diferit față de piața distribuției din oraș. Mă simt foarte bine și realizând deserturi oferindu-le o diferită atenție de fiecare dată, deoarece o masă bună nu poate fi decât aceea care are un desert perfect echilibrat în gust și textură”, a mărturisit Alin Barabancea, câștigătorul concursului European Young Chef Award 2017.

Balotină de oaie în crustă de verdețuri cu flan de legume și sos de ceapă acidulată – preparatul lui Alin Barabancea, câştigător la concursul European Young Chef Award 2017

Festivalul „Fiii Satului” se desfășoară la Rășinari în zilele de 20 și 21 iulie, iar programul este bogat în spectacole folclorice. Piesa de teatru „Nunta ciobănească”, scrisă în 1957, va fi itinerată pe ulițele Rășinariului, sâmbătă după-amiază.

În ambele zile, sunt programate târguri de produse tradiționale și articole meșteșugărești, ateliere pentru copii și tururi ghidate prin comună.

Evenimentul este organizat de Primăria comunei Rășinari în colaborare cu Asociația Turismul Sibian, Asociația Fiii Satului și Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari.

2 thoughts on “Fii și tu cu fiii satului la Rășinari!

Răspunde