Concerte à la carte

Concerte à la carte

Până pe 27 septembrie, biserica evanghelică Sf. Maria din Piaţa Huet găzduiește, în fiecare vineri, seria „Concerte à la carte”.

Concertele se desfășoară între orele 12.20 și 13.00.

Anul acesta, concertele sunt susţinute în sacristie, o zonă a catedralei care până acum nu a fost vizitată de foarte mulţi turişti, servind în trecut ca loc de păstrare a obiectelor de cult şi a veşmintelor preoţeşti. Un alt aspect interesant ar fi posibilitatea de a vedea în interiorul bisericii, unde se desfășoară încă lucrări de reabilitare, cea mai importantă descoperire arheologică de până acum, absida basilicii romanice, o descoperire unică în Transilvania, datând din secolul al XII-lea.

„În plus față de deliciile muzicale, vizitatorii au, de asemenea, posibilitatea de a degusta deliciile culinare din piața ecologică «Vinerea Verde», din curtea bisericii evanghelice, care are loc în același timp cu concertele, în acest fel dăm Regiunii Gastronomice din Sibiu o notă muzicală. După fiecare concert este posibilă vizitarea turnului bisericii. Acest proiect, prin complexitatea lui, dorește să ofere turiştilor o varietate mare de evenimente, pornind de la cultura gastronomică locală, la o scurtă lecţie de istorie, până la participarea la o serie de concerte într-un spaţiu inedit”, au precizat organizatorii.

Biletul de intrare costă 15 lei pentru adulţi, 10 lei pentru studenţi şi elevi, copiii sub 12 ani având gratuitate. În preț este inclusă și vizitarea turnului. Biletele pot fi achiziţionate din chioşcul aflat în sacristia bisericii.

Răspunde