Brukenthal, baronul nostru gurmand

Brukenthal, baronul nostru gurmand

Proiectul „Palatul cu două bucătării” continuă cu noi evenimente, astăzi, 26 iulie, când se sărbătorește și ziua baronului Samuel von Brukenthal.

Astfel începând cu ora 10, în Palatul Brukenthal este programată activitatea educativă „Mic dejun cu mica Sophia”, organizată împreună cu restaurantul Jules și un grup de copii coordonat de Asociația Elijah, având ca subiect servirea mesei și condimentele în epoca barocă. De la 11, Huniadi Cantores vor susține un concert de muzică baroc. Lansarea volumului „Palatul cu două bucătării: experiențe culinare baroc la reședința Guvernatorului Transilvaniei” și vernisajul expoziției „Bucătăria baroc” se vor desfășura de la orele 17.30, iar seara se încheie cu o prezentare culinară după rețete din epoca baroc, realizată de restaurantul Jules din Sibiu.

Rețetele baronului Brukenthal și ale sașilor sibieni vin chiar din inima Europei. Descoperă-le acum!

Proiectul „Palatul cu două bucătării: experiențe culinare baroc la reședința guvernatorului Transilvaniei”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, a debutat anul trecut la Muzeul de Istorie Casa Altemberger cu evenimentul „Bucătăria la curtea princiară a Transilvaniei în sec. XVI”.

Răspunde