Ingrediente
- 400 g făină
- 150 g untură
- 1 pahar lapte
- 50 g drojdie
- 3 lingurițe zahăr
- 1 linguriță rasă de sare
- pentru umplutură: 200 g brânză de vaci, 1 ou, 1 lingură smântână, 1 linguriță făină, sare, vanilie și zahăr după gust.
Mod de preparare
- Se cerne făina într-un vas, se face loc la mijloc și se pune untura bine sleită, nu lichidă. Se frământă. După ce făina a cuprins toată untura, se adaugă, turnat încetul cu încetul, laptele în care s-a muiat drojdia, zahărul și sarea.
- Se frământă mai departe și, când aluatul nu se mai lipește de vas, se dă deoparte la rece, lăsându-l să crească încet circa trei ore.
- Se întinde foaia de aluat nu prea subțire și se taie pătrate cu latura de 6 – 9 cm.
- Se pune deasupra câte o linguriță de umplutură, se aduc colțurile la mijloc în formă de plic, apăsând ușor cu degetul muiat în apă, ca să se lipească, se ung cu ou și se dau la cuptor la foc bun.
- Umplutura: brânza de vacă, dată prin sită, se freacă cu un ou, făină, smântână, un praf de sare, vanilie și zahăr după gust.