Brânzeturi de Tălmaciu… cu pedigree francez

Brânzeturi de Tălmaciu… cu pedigree francez

Telemeaua “îmbăiată” în ulei de măsline și condimente ori alintată cu goji, piper, oregano și cașcavalul înnobilat cu ierburi de Provence, chilli sau merișoare sunt câteva dintre “vedetele” Pieței Transilvania.

Colorate și apetisante, brânzeturile originale de la standul Arianei Mitrea atrag imediat privirile mușteriilor. Foarte importante sunt mirodeniile cu care îi place Arianei să se joace, dar și calitatea laptelui. Iar, pentru a avea cel mai aromat lapte, această producătoare a hotărât să crească văcuțe din rasa Montbéliarde, originare din Alpii francezi.

Această tânără din Tălmaciu provine dintr-o familie care se ocupă de creșterea animalelor, dar ea a dus mai departe tradiția adăugându-i știință și inovație. După absolvirea Colegiului Agricol din Sibiu, Ariana a studiat la Facultatea de Științe Agricole și Industrie Alimentară de la Universitatea “Lucian Blaga”. Așa a învățat bazele meseriei și s-a documentat temeinic. Pentru că este o perfecționistă, a început să creeze propriile produse. “Cărțile mi-au fost sursa de inspirație. Îmi place să mă joc cu condimentele. «Tortulețelor» mele de brânză le acord atenție și dragoste multă. Sunt perfecționistă și nu le pot lăsa din mână până nu ies așa cum vreau eu. Mi se întâmplă să uit să ies din bucătărie”, ne-a mărturisit tânăra.

Succesul îi dă aripi Arianei Mitrea, iar pe viitor își dorește să aibă propria fabrică de lactate și – de ce nu – câteva magazine prin care bunătățile văcuțelor cu pedigree francez de la Tălmaciu să cucerească gustul românilor.

Răspunde