Evenimente Pe harta turistului

Ateliere de brutărie cu specific francez și german

Întâlnirea calfelor călătoare europene le oferă sibienilor, în această vară, ocazia să guste pâine produsă de brutari din Franța și Germania, dar și să afle cum pot pregăti chiar ei aceste specialități.

Asociaţia Casa Calfelor Sibiu organizează o nouă serie de ateliere de lucru ale calfelor călătoare. În perioada 29 iulie – 18 august, se întâlnesc din nou la Sibiu meșteșugari călători din diferite țări europene pentru a lucra împreună și a-și prezenta meșteșugurile și tradițiile.

“Special la proiectul din acest an este faptul că oferă sibienilor și turiștilor ocazia de a participa la câteva workshop-uri gastronomice alături de calfele brutar și bucătar prezente în orașul de pe malul Cibinului. Brutarii germani și francezi aduc cu sine în cadrul acestor ateliere o serie întreagă de cunoștințe cu privire la diverse specialități de brutărie – un sector gastronomic foarte bine dezvoltat în Germania și Franța. Sibienii interesați vor avea ocazia să cunoască o parte dintre secretele acestui domeniu”, anunță Anda Ghazawi, coordonatorul proiectului.

Deschiderea festivă a evenimentului are loc miercuri, 31 iulie, la ora 19.00 în curtea catedralei evanghelice din Piața Huet.

Răspunde