ASTRA Multicultural 2019

ASTRA Multicultural 2019

Gastronomia și tradițiile românilor, dar mai ales cele ale minorităților din România, se lasă descoperite, în această săptămână, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

„Muzeul ASTRA vă invită la ASTRA Multicultural! În perioada 11-14 iulie, Muzeul ASTRA repune în valoare patrimoniul cultural multietnic din România. Patru zile vom avea aici muzică, dans, meșteșuguri, obiceiuri, mâncăruri tradiţionale, ateliere interactive și workshopuri dinamice. Sute de sași, sârbi, maghiari, lipoveni, olteni, moldoveni, romi, ardeleni, evrei și ucrainieni vin într-un maraton gastronomic, apoi cu dansuri, cântece și meșteșuguri tradiționale”, anunță reprezentanții instituției sibiene.

foto: arhiva Muzeului ASTRA

Expoziția „Atelier. Mâncarea tradițională” va avea loc vineri, 12 iulie, la ora 11, în sala Atelier a Pavilionului Muzeal Multicultural.

În zilele de 12-14 iulie, între orele 10 și 16, este programat un maraton gastronomic multietnic, în circuit fiind incluse Târgul de ţară, gospodăria-atelier de olari din Corund, gospodăria de pescari din Mahmudia, gospodăria săsească de viticultori din Şeica Mică, gospodăria-atelier de dogari din Straja, zona de reconstituire a locuirii la corturi și zona sectorului Păstorit. De vineri până duminică, oieri din Mărginimea Sibiului, localnici din Țara Oltului și Țara Secașelor, ruși lipoveni din Dobrogea, maghiari din Covasna, comunități de slovaci din Nădlac, moldoveni și sârbi vor pregăti sarmale, ciorbă albă de pui, plăcinte pe dește, tocană de ceapă, plăcintă dobrogeană cu brânză și stafide, cozonac Kurtos, găluște slovăcești și multe alte specialități tradiționale.

Răspunde