10 pe linie

10 pe linie

În focul examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională, la Târgul de țară din Dumbrava Sibiului focul aprinde ceaunele și noi vom evalua zece rețete originale ungurești, pregătite de zece bucătari la ediția a X-a a festivalului Zilele Hungarikum.

Nu-i chip să vă faceți alt program în weekend-ul care urmează, căci Sibiul – Regiune Gastronomică Europeană dă balmoșul pe gulaș. 30 de echipe s-au înscris la concursul de gătit gulyas care va avea loc sâmbătă, 6 iulie, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Târgul de țară.

Iar duminică, 7 iulie, tot la Târgul de țară, avem parte de zece rețete ungurești senzaționale, cu ocazia celor zece ani de Hungarikum la Sibiu. Gulyás, ciorbă de pește, marhapörkölt – tocăniță de vițel, birkapörkölt – tocăniță de berbecuț, lecsó, tocăniță din fudulii de cocoș și alte preparate ne vor fi prezentate de zece chefi maghiari: Barnabás Buzsáki, Imre Vass, Csontos Gyuri, Krisztián Fodor, Kovács Ibolya, Varga Károly Fazakas Tivadar, Róbert Rózsa, Erdei Lorant și Gabriella Timár.

foto: Hungarikum Napok Nagyszeben

Ciorbă de pește de la Szolnok, gulyás din pusta maghiară, tocăniță de berbecuț de la Karcag, tocăniță din obraz de vită – reinterpretată, ghiveci tradițional din Pécs, gulyaș secuiesc, tocăniță ardelenească de berbecuț, tocăniță din fudulii de cocoș, cu găluște, vuțele cu gem de casă, alune de pădure prăjite și pesmet crocant, papricaș din berbecuț, cu varză sunt câteva din specialitățile cu care vă vor întâmpina cei zece bucătari, în duminica Zilelor Hungarikum, la Muzeul ASTRA, la Târgul de țară”, anunță organizatorii.

Zilele Hungarikum sunt organizate de Asociația HÍD – Centrul Cultural Maghiar din Sibiu, împreună cu Muzeul ASTRA.

Răspunde