Supa de ouă se servește fierbinte, cu praz tocat mărunt.
[directions title=”Mod de preparare”]
- Toarnă apă într-o oală curată, taie câteva cepe și lasă să fiarbă.
- Când ceapa s-a fiert, adaugă unt, sare, piper și amestecă.
- Separat, bate câteva ouă cu o furculiță.
- Când supa este în fierbere, adaugă ouăle bătute și amestecă-le în zeamă. Ouăle se vor fierbe imediat.
[/directions]
Sfatul bucătarului-șef: „Această mâncare este bună și pentru bolnavi.”
Acest preparat este descris în „Cartea de bucate a bucătarului-șef al principelui Transilvaniei”, scrisă în a doua jumătate a secolului al XVI-lea. Cartea este cel mai vechi document de acest fel de pe teritoriul de astăzi al României. Ea a fost valorificată prin intermediul proiectului „Bucătăria la curtea princiară a Transilvaniei în secolul XVI” al Muzeului Național Brukenthal din Sibiu.